logo
nyheter
Stacks Image 190
Kreativ Undervisning / Nyheter

Blindtegning

Kreativundervisning.no har akkurat sluppet et opplegg med navn "blindtegning" for Kunst & håndverk. Opplegget passer for elever fra 5-10.trinn.

Tegning er å se, og denne øvelsen vil hjelpe elevene til å omstille seg fra å tegne det de vet, til å tegne det de faktisk ser.

Ta en titt ved å klikke her.

Byen - et bysimulatorspill for ungdomstrinnet

For de på ungdomstrinnet som jobber med samfunn, skatt og arbeidsliv, er spillet "Byen" et godt forslag! Du vinner valget og tar over som ordfører. Jobben din er å prioritere ressurser for å holde byen gående og vinne valget neste gang. Du blir satt på prøve med vanskelige spørsmål, må ta økonomiske avgjørelser og sørge for at alle trives i byen.

"Byen" kan minne om "Democracy 3" som vi har omtalt tidligere, men er et mindre og enklere spill. Les mer om spillet eller prøv det på hypergames sine nettsider http://hypergames.no/byen/

Byen

Spillet kan spilles i nettleseren, men trenger Unity Web Player for å fungere. Spillet kan også lastes ned på både PC, Mac og nettbrett.

Comments

"Sirkeltrening"

"Sirkeltrening" er en lek som kan brukes i matematikken eller i kunst & håndverk. En elev skal forklare ved hjelp av geometriske og matematiske begreper hvordan en annen elev skal tegne et objekt. De andre elevene på gruppa skal så gjette hva som blir tegnet. Vi garanterer mye latter og humor!

Full guide ligger under ressurser.

Metodehefte for lærere!

Borre ungdomsskole har samlet hele 25 hendige og kreative læringsstrategier pluss en god innføring i utvikling av prøver, og pakket det hele inn i et oversiktlig metodehefte for lærere! Siden en god skole er viktig for Borre, ønsker de også å dele disse metodene med alle!

Les mer
Comments

ClassCraft - Gjør om klasserommet til et spill!

Svært mange unge spiller dataspill. De er eksperter på problemløsning, taktikk og lagspill. Hvorfor bruker vi ikke da noen av de samme virkemidlene som dataspillene i en klasseromsundervisning?

ClassCraft er en "spillifisering" av klasserommet som gjør undervisningen til et eventyr. Spillet gir belønning for innsats, ønsker og samarbeid, men kan også gi konsekvenser om eleven ikke gjør det han/hun skal...

Les mer
Comments

Hvordan gange store tall?

Dette er en enkel og genial måte å gange store tall med hverandre! Teknikken er opprinnelig japansk, men fungerer selvsagt også her i Skandinavia.

Comments

Democracy 3 - Din oppgave å styre landet

Simulatorspillet "Democracy 3" er en fin måte å jobbe med tematikken rundt hvordan samfunnet er oppbygd på.

Spillet setter deg i en rolle som statsminister eller president, hvor din oppgave er å regulere lover, forholde deg til statlige inntekter vs. utgifter, arbeidsledighet, miljø, innbyggertrivsel, helse, skole, statlig vs. privat sektor, ministre, holdninger og meninger blant borgere (kapitalister, sosialister, motorister, fattige, pensjonerte osv.) og hundrevis av andre problemstillinger!

Du blir satt overfor vanskelige valg hvor du bli nødt til å møte konsekvensene av valgene dine. Oppå det hele må du sørge for å bli likt av borgerne, slik at du kan vinne neste valg. Kan varmt anbefales til f.eks. samfunnsfag eller engelsk.

Les mer på http://www.positech.co.uk/democracy3/

Comments

Gjør klasserommet til et gameshow!

Alf Inge Wang har utviklet det prisvinnende spillet Kahoot! Spillet er rettet mot undervisning og gjør klasserommet til et stort gameshow! Læreren styrer showet, og elevene bruker mobil, tablet, data eller lignende til å svare mellom alternativene. En sikker vinner!

Om du lurer på hvordan du lager en quiz, kan du ta en titt på denne videoen.

Comments

Kreativ læring fra Borre ungdomsskole!

Den neste tiden kommer Kreativ Undervisning til å legge ut flere kreative læringsstragegier i regi av Borre ungdomsskole i Horten. De har den siste tiden jobbet mot bl.a. lesestrategier, men har samtidig samlet en rekke andre kreative måter å gjennomgå stoffet på med idéer som "Jeopardy," "Walk & Talk," "8-square," "Parkeringsplass," "Løpende Diktering," "Tidslinjekamp," "Puslehistorie," "Hvem skal ut?" og enda flere!

Klikk deg inn på ressurser, og søk etter Borre Ungdomsskole!

Vi gleder oss til å dele alle disse gode kreative læringsmetodene, og oppfordrer andre skoler til å gjøre det samme!


Comments

Formelvise!

formelvise

Skoleveteran Hanne Bull Fladstad har vært så snill å dele denne nyttige lille visa med Kreativ Undervisning! Dette en en vise på rim som tar for seg formler og regler for matematikk på ungdomstrinnet. En god og kreativ måte å lære noe som ellers kan virke skremmende og vanskelig. Enkel å lære, enkel å huske!

SYNG MED PÅ FORMELVISA!

Comments

Vis flere innlegg

Logg inn