logo
nyheter
Stacks Image 190
Kreativ Undervisning / Nyheter

ClassCraft - Gjør om klasserommet til et spill!

Svært mange unge spiller dataspill. De er eksperter på problemløsning, taktikk og lagspill. Hvorfor bruker vi ikke da noen av de samme virkemidlene som dataspillene i en klasseromsundervisning?

ClassCraft er en "spillifisering" av klasserommet som gjør undervisningen til et eventyr. Spillet gir belønning for innsats, ønsker og samarbeid, men kan også gi konsekvenser om eleven ikke gjør det han/hun skal...

classcraft

Spillet går ut på at hver elev velger seg en karakter med en av tre klasser: Healer, Mage og Warrior. Alle med sine egne evner, styrker og svakheter. Elevene deles opp i lag, og må jobbe sammen for å bli sterkere og å nye krefter. Om eleven utfører et oppdrag, får eleven XP (erfaringspoeng). Det kan være om eleven hjelper noen andre i klassen/på laget, gjør mer enn forventet, svarer på et vanskelig spørsmål o.l.

Velger eleven å være Healer, kan eleven for eksempel gi de andre på laget liv, om dette er magien han/hun har valgt. Dette tar AP (magipoeng), som elevene har begrenset av. En Mage kan for eksempel bruke av sin egen AP og regenerer AP hos de andre på laget, mens en Warrior har mye HP (helsepoeng) og kan ta skade for de andre på laget. Andre evner elevene kan ha, kan være komme 5 minutter for sent til timen, spise i timen, få spørre læreren om et av svarene eleven har skrevet på prøven er rett eller en dag lengre innlevering. Listen er lang.

Hver elev har helse. Eleven mister helse om han/hun ikke gjør det som forventes, ufin oppførsel o.l. Om eleven mister all helsen sin, venter en straff. Straffen velges tilfeldig av nettsiden, men læreren har forhåndsbestemt straffen. Det kan være ekstraoppgaver i form av lekser, 5 minutter mindre på en prøve, en uke uten magi, en dag mindre på en innlevering eller hva enn læreren velger.

Karakter fra Classcraft

Jeg har selv brukt opplegget i en klasse med stort hell. Umotiverte elever jobber, og elevene viser engasjement i hverandres læring. Om de andre på gruppen ikke mestrer det, kan det gå ut over laget. Med andre ord hjelper de hverandre, og alle snakker med alle!

Classcraft er gratis, men det er mulig å oppgradere til premium-modell for flere muligheter. 

Ler mer og se video om ClassCraft på nettsidene deres!

Jeg har laget kontrakter og evne-skjemaer til eget bruk. De er oversatt til norsk, og inneholder i tillegg flere ting enn det som ligger som standard på nettsidene. Føl deg fri til å bruke malene og kom opp med egne ting!

Legg gjerne igjen en kommentar om du ønsker å prøve ClassCraft, om du allerede har erfaringer eller om du lurer på noe!

Last ned maler til ClassCraft

blog comments powered by Disqus

Logg inn