logo
Vilkår og F.A.Q
Stacks Image 190
Kreativ Undervisning / Regler og F.A.Q
Ja! Ved å laste opp et dokument til Kreativ Undervisning godtar du at innholdet kan bli brukt akkurat som andre vil. Kreativ Undervisning er en fri dele-side som oppfordrer til nettopp det å dele med andre!
Dessverre. Du er nødt til å være skaperen av innholdet. Det er ikke sikkert idéen originalt tilhører deg, men du har ikke lov til å hente noe du vet ikke tilhører deg selv. I så fall må du få godkjennelse av originalskaperen.

Men det er lov til å skrive et undervisningsopplegg med egne ord og laste det opp på kreativundervisning.no.
Nei. Kreativ Undervisning er et 100% frivillig engasjement uten noen form for profitt.
Kreativ Undervisning har noen få regler for å laste opp et dokument:

Dokumentet du skal laste opp, må enten være et .docx, .doc eller en .pdf. Andre formater godtas ikke. Dette for at flest mulig skal kunne åpne og bruke dokumentet. Aller helst foretrekker vi pdf-filer.

Dokumentet som lastes opp, kan ikke være mer enn 5mb stort. Om dokumentet er større enn 5mb, bør du komprimere innholdet eller ta kontakt med oss for en egen vurdering.

Hvis disse kriteriene er fulgt, og det fremdeles ikke fungerer å laste opp filen, ber vi deg ta kontakt med oss, slik at vi kan finne ut hva som er feil.
Det var selvsagt ikke meningen, og det beklager vi. Ta kontakt med oss, og fortell om feilen du har oppdaget, så skal vi forsøke å fikse den så fort vi klarer!
Både ja og nei. Flere av undervisningsoppleggene kan i brukes på videregående skoler, men vi har ikke opprettet egne kategorier for videregående skole.

Men om opplegget du har laget for videregående skole også kan passe for barne- eller ungdomsskoletrinn, er det ikke noe i veien for å laste det opp! Er du usikker, kan du alltids ta kontakt med oss. Om det blir stor trafikk på nettsiden, er det stor mulighet for at vi utvider tilbudet til å gjelde videregående skole, førskole og/eller andre undervisningsarenaer også.
Ja, det er det! Du kan klikke på denne linken for å komme til siden med informasjon om donasjoner. Dette hjelper oss veldig, og sørger for at siden ikke kommer til å forsvinne med det første. Pengene vil kun bli brukt til å forbedre nettsiden og betale for å holde den i live. Takk for ditt bidrag!
Vi er alltid interesserte i tilbakemeldinger og tips! Ta kontakt nederst på siden, og skriv det du har på hjertet! Vi kan ikke garantere at vi får gjennomført alle forslag vi får, men vi vil ta de med mens vi videreutvikler siden.
Det er helt opp til deg! De fleste tekstbehandlingsprogrammene på markedet støtter både .docx, .doc og .pdf.

Eksempel på gratis tekstbehandlere kan være Apache OpenOffice eller The Document Foundation sitt LibreOffice.

Eksempel på tekstbehandlere i nettleseren kan være Google Docs eller Apple Pages for iCloud (begge krever bruker)

Eksempel på betalte tekstbehandlingsprogrammer kan være Apple Pages, Microsoft Word eller Literature & Latte sin Scrivener.

Så lenge tekstbehandlingsprogrammet kan eksportere som .pdf, .doc elelr .docx, godtar Kreativ Undervisning filformatet. Bruk det programmet som passer deg best!
Om du velger å laste opp dokumenter til Kreativ Undervisning, godtar du at innholdet blir lastet ned, brukt og eventuelt delt videre av andre. Du sitter fremdeles på opphavsrettighetene, men har sluppet innholdet under "felles kreativ lisens". Les mer på creativecommons.org.

Du har lov til:
- Du har lov til å laste ned, bruke og dele innholdet fra Kreativ Undervisning med andre.
- Du har lov til å endre på innholdet, så lenge det er til personlig bruk og ikke vil bli republisert et annet sted.

Du har ikke lov til:
- Du har ikke lov til å kjøpe, selge eller innhente økonomisk eller annen form for profitt på noe innhold fra Kreativ Undervisning.
- Du har ikke lov til å kreve eierskap over innholdet.
- Du har ikke lov til å ta andre sitt arbeid å laste opp på Kreativ Undervisning.
- Du står selv ansvarlig for hva du velger å laste opp.
- Kreativ Undervisning vil fjerne innhold ved forespørsel, men tar ikke juridisk ansvar for hva som ligger på nettsidene.

- Kreativ Undervisning vil gå gjennom alt innhold, men garanterer ikke for at innholdet gir korrekt informasjon, hverken faglig under hvert enkelt fag eller etter læreplanmålene fra staten.
- Upassende innhold med sjikanering, mobbing, rasisme, pornografi, personlige opplysninger eller annet innhold Kreativ Undervisning finner ulovlig eller upassende, vil ikke bli publisert.
- Kreativ Undervisning vil anmelde alle henvendelser eller opplastninger vi mistenker er lovstridige.
- Om du leser eller ser noe som kan virke lovstridig, ber vi deg ta kontakt med Kreativ Undervisning snarest, slik at vi kan følge opp saken.